top of page

BSO clinic's

Ben je als BSO opzoek naar een gave sportieve clinic informeer dan naar de mogelijkheden. De clinics zijn voor kinderen 2 tot en met 12 jaar en zullen aangepast worden op de specifieke doelgroep, bijvoorbeeld 8 jaar en ouder of juist alleen voor de kleuters. Hieronder staan een aantal opties waar uit gekozen kan worden maar heb je nog een ander idee dan kan je dit altijd bespreken want vaak is er meer mogelijk!

De BSO clinics zijn aan te vragen voor in de schoolvakanties en mocht je nog vragen hebben over de verschillende opties stuur dan gewoon een berichtje en ik kan dan rustig alle activiteiten uitleggen die niet direct duidelijk zijn.

Clinic opties:

 • Free runnen (in een gymzaal)
 • Boogschieten met zuignap pijl(zie filmpje)
 • Zelf samengestelde clinic van alle opties
 • Bootcamp voor kinderen (inclusief stukje boksen)
 • Boksen basis (maximaal 10 kids, 30 minuten
 • Levend stratego (uitgebreide of simpele variant)
 • Apenkooien (in een gymzaal)
 • Combi les sport en muziek (Bijvoorbeeld Djembé, in samenwerking met musicblvd Noordwijk)
 • Lasergamen (6+ jaar, binnen of buiten) 
 • Peutergym ( 2 en 3 jaar)
 • Kleutergym ( groep 1 en 2)
 • Gym fun (groep 3 t/m 8)

Kosten:

Tarief is op basis van een uur, exclusief eventuele zaalhuur. Geen voorrijkosten in de bollenstreek, daarbuiten €0,24 cent per kilometer. Er wordt een half uur berekend voor opbouwen van de clinic. (bij freerunnen kost opbouwen langer)

(combi-sport/muziek is prijs op aanvraag)

(Lasergamen komt nog een huur van €20 per clinic bij)

0-20 kinderen tegelijk = € 60

20-30 kinderen tegelijk= € 80

30-40 kinderen tegelijk= € 100 op aanvraag ivm 2 docenten

aanwezig tijdens de clinic

40-50 kinderen tegelijk= € 120 op aanvraag ivm 2 docenten 

aanwezig tijdens de clinic

Korting:

Als er meer dan 3 uur op 1 dag wordt afgenomen komt er een korting van 20% op ieder volgend uur.

(Het 4e uur is dan bijvoorbeeld €48 tot 20 kids, of €64 tot 30 kids)

Omschrijving van de clinics

Freerunnen:

Freerunnen is alleen mogelijk in combinatie met een gymzaal. Hier zal de gymzaal vol gezet worden met allerlei obstakels en worden de kinderen uitgedaagd op verschillende manieren zo snel of zo mooi mogelijk over de parcouren heen te gaan. In combinatie met de hulp van een bso leiding kunnen we de kinderen ook kennis laten maken met een veilige vorm van salto's maken. Clinic duurt 45 minuten.

Boogschieten:

Bij het boogschieten komen de kinderen in aanraking met de schiet sport op een veilige manier. Alle pijlen hebben een zuignap i.p.v. een punt en op deze manier kunnen de jongen kinderen ook echt leren schieten. Naast het aanbieden van de techniek zullen we werken met spelvormen en wedstrijdvormen om het schieten op een leuke actieve manier aan te bieden. Clinic duurt 30-45 minuten. 

30 minuten i.c.m. Djembée of 45 minuten als losse clinic. Kan binnen en buiten georganiseerd worden.

Bootcamp:

Bij het bootcamp zullen de kinderen lekker worden afgemat, ze zullen verschillende oefeningen doen waarbij kracht en conditie belangrijk zijn om het goed vol te houden. We wisselen dit af en het aanbod kan per keer verschillen. Naast het rennen, springen, of dingen verplaatsen is bootcamp uitermate geschikt om dit op een leuke speelse manier met wedstrijd vormen te organiseren. Bijvoorbeeld: ren om de pion heen, spring 10x met het springtouw, ren terug en de volgende mag starten. Is jou rij sneller dan de ander dan win je de race. Clinic duurt: 45 minuten kan zowel in de gymzaal als buiten georganiseerd worden

Boksen:

Bij deze clinic komen de kinderen in aanraking met de technieken van het boksen, zoals de directe stoot en een hoek. Kunnen ze lekker stoten of schoppen op de bokskussens en zullen we gaan schaduw boksen. 

Deze clinic is voor maximaal 10 kinderen en 30 minuten per clinic. Dit kan zowel binnen als buiten gegeven worden.

Levend stratego:

Levend stratego is een spel waarbij je een kaartje krijgt waar een karakter op staat. Hiermee ga je rondrennen door het speelveld opzoek naar de vlag van de tegenstander. Kom je iemand anders tegen en jij tikt hem of hij jou dan laat je allebij jou karakter zien. Wie de hoogste kaart heeft wint en mag verder gaan, de verliezer moet een nieuwe kaart halen bij de spelleiding. Heb je de vlag gevonden dan beindig je het spel. Wie de meeste punten heeft wint. Voor de jongste kinderen is het spel te spelen met een makkelijke variant met maar 3 karakters, welk team de meeste kaartjes verzameld wint het spel.

Deze clinic is het leukste met een grote groep kinderen. De clinic duurt 1,5 uur, de makkelijke variant duurt 45 minuten. Dit spel speel je buiten op een groot terrein of in een bos.

Apenkooien:

Wie kan het zich niet herrinneren van vroeger? Lekker rennen, klimmen, springen in een gymzaal vol met materialen. Wij bieden het apenkooien aan op een gestructureerde manier waarbij de kinderen eerst de zaal leren kennen, daarna met 1 tikker aan de slag gaan en we bouwen de moeilijkheidsgraad op gaande weg de clinic. Misschien eindigen we wel met 2 tikkers of is de BSO leiding de tikker. Een ronde duurt nooit lang, we spelen veel rondes achter elkaar en aan het eind van de les is iedereen helemaal op. 

Deze clinic kan alleen in een gymzaal gegeven worden en een clinic duurt 45 minuten per groep. Tot 28 kinderen is het 1 groep, zijn er meer kinderen dan splitsen we de groep in 2e. 

Combi les sport en Djembé:

Deze combinatie les is super leuk om de kinderen direct 2 activiteiten te bieden op 1 dag. Zo krijgen ze een sportclinic en een Djembé workshop in 1. De sport clinic kan gekozen worden uit 1 van bovenstaande opties wat geschikt is voor 30 minuten. (bootcamp, boksen, levend stratego makkelijke versie, boogschieten of lasergamen)


Djembé is een workshop in samenwerking met de muziekschool uit noordwijk waarbij de kinderen in aanraking komen met ritme en het instrument de djembée. De kinderen zullen hierbij op leeftijd ingedeelt worden en op eigen niveau bezig zijn met muziek maken. De instructeur speelt iets voor en de kinderen spelen het na. En zeg nou zelf welk kind vind het niet leuk om lekker op een muziek instrument te slaan en een hoop geluid te maken. 


De clinics duren een half uur per 10 kinderen. En de clinic is altijd een combinatie van sport en Djembé, er komen dus 2 verschillende instructeurs om clinics te geven. 

Lasergamen

Lasergamen is misschien wel 1 van mijn favorieten! Na een korte instructie gaan de kinderen met hun eigen lasergun op pad en daarmee schieten ze op elkaar. Je krijgt alleen een gun dus geen zware bepakkingen met lampjes wat alleen maar in de weg zit voor de kinderen. Lekker makkelijk één gun en dat is ook waar je op geraakt kan worden door een laserlampje. (het doet dus geen pijn) Mocht je een paar keer geraakt worden op je gun dan geeft deze geluidssignaal dat je af bent. Na 10 seconde is de gun weer gereset en kan je weer mee doen. 


Het spel kan gespeelt worden in teams (rood/blauw, zichtbaar op de gun) of iedereen alleen (iedereen speelt met een paarse kleur)

De guns werken binnen en buiten net zo goed en tot een meter of 40 afstand kan je iemand anders raken. Super leuk om te spelen buiten op een plein of in een bos met beschutting of in een gymzaal die vol met materialen staat. 


De clinic duurt 45 of 90 minuten en kan ook als korte activiteit gegeven worden naast het djembé (30 minuten). De clinic kan binnen of buiten gegeven worden. 

bottom of page