top of page

Wie geeft de lessen?

Jeroen is de hele week bezig met sport. Hij geeft de hele week gymles aan kinderen van 2 basisscholen in Oegstgeest. En heeft in het verleden o.a. gewerkt op een sport buitenschoolse opvang en als buurtsportcoach van Noordwijk.

Het was tijd voor een nieuwe uitdaging en nu met ''JA sport'' komt dat zeker goed. (september 2017) Hierin kan Jeroen al zijn kennis en kunde die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan toepassen. 

Zo gaan we wekelijks aan de slag met een op maat gemaakt programma voor deze jonge en volwassen doelgroep. Individuele aandacht, veel plezier maken en een duidelijke structuur staan centraal in zijn lessen. 

Activiteiten van JA sport

Dreumesgym

De dreumesgym is voor de aller jongste deelnemers vanaf 1,5 jaar die al goed kunnen lopen. Een speelzaal vol met leuke uitdagende materialen die de interesses van de kinderen zullen prikkelen. Een ongedwongen situatie om te proeven wat er mogelijk is qua bewegen, lekker klimmen en klauteren of met een bal mikken in de basket. Weinig structuur en veel vrijheid met vrolijke muziek. Tot en met 3 jaar zijn de kinderen welkom in deze groep maar ze kunnen ook al eerder doorschuiven naar de peutergym waar vanaf 2,5 jaar nog meer uitdaging is in de grote gymzaal.

Peuter en Kleuter gym

kinderen van  2.5 t/m 6 jaar zijn welkom om op zaterdag te komen gymmen in gymzaal het cluster in Voorhout. Hierbij komen ze in aanraking met zo veel mogelijk verschillende sporten waardoor ze een brede sportieve basis voorgeschoteld krijgen. Deze kinderen die mee doen aan peuter en kleuter gym ontwikkelen zich motorisch sneller dan leeftijdsgenoten omdat ze wekelijks worden uitgedaagd hun grenzen op te zoeken. 

Gym Fun

Gym fun is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die graag een keer extra in de week willen gymmen net zoals op school. Iedere week andere activiteiten waardoor het nooit gaat vervelen en met verschillende leeftijden maakt dit het juist extra leuk. We hebben een diverse groep van verschillende leeftijden en jongens en meisjes. Interesse? doe gezellig een keer mee!

Gym voor volwassenen

De deelnemers zijn tussen de 18 en 60 jaar en hebben misschien al jaren niet meer in de gymzaal gestaan. Tijdens deze lessen komt er van alles voorbij. Zo veel mogelijk verschillende sporten maar de inbreng van de deelnemers zelf wordt ook mee genomen in de voorbereidingen van de volgende lessen. Deze lessen vinden plaats op de vrijdag avond.

Evenementen / open dagen

- 2 en 3 december 2022 is er weer pietengym, je mag verkleed komen gymmen.

- 1 oktober 2022, vieren wij ons 5 jarig jubileum!

- september 2022 start school sport klimmen in Oegstgeest!

- 3 september 2022 starten de gymspeeltuin, 2 groepen peutergym en kleutergym hun nieuwe sportseizoen in Voorhout

- 2 september 2022 starten gym fun en volwassengym aan het nieuwe sportseizoen

- 29 januari 2022 starten er 4 groepen peutergym in Oegstgeest.

- 11 september 2021 starten er 1 gym speeltuin groep met kinderen vanaf 1,5 jaar.

- 23 januari 2021 start van de nieuwe groep peutergym 3

- 4 en 5 december 2020 is er pietengym

- 12 september 2020 start nieuwe sportseizoen voor 2 peutergym groepen en de kleutergym groep

- 11 september 2020 start nieuw sportseizoen voor gym fun en volwassen gym

- 7 maart gaan een deel van de volwassen gym leden weer naar het glow in the dark volleybal toernooi in Sassenheim!

- 29 november 2019 pietergym!

- 18 februari volwassen gym naar volleybal toernooi Sassenheim

- 14 februari najaarsbraderie in Voorhout staan wij met een kraampje

- Start nieuwe seizoen 6 september 2019 (start van gym fun)

- Volleybal toernooi voor het goede doel in Noordwijk (9 maart 2019)

- Gym voor volwassen gaat deelnemen aan een glow in the dark volleybal toernooi

(16 februari 2019)

- Kerstloop Voorhout, eerste editie (15 december 2018)

- Pietengym peuter en kleuter (30 november 2018)

- Combibrug clinic in de herfstvakantie (22 oktober 2018)

- Zomer activiteiten voor kleuter gym en volwassen gym (juli en augustus 2018)

- Vrijetijdsfestival Sassenheim (16 juni 2018)

- Open dag Gym voor volwassenen Noordwijk (17 april 2018)

- Open dag Gym voor volwassenen Voorhout (12 januari 2018)

- Pietengym peuter/kleuter (1 december 2017)

- Open dag peuter/kleuter gym (22 september 2017)

Waarom JA sport?

De enige aanbieder van een divers sport aanbod in Teylingen voor kinderen van 1,5 tot en met 12 jaar en volwassenen. En de goedkoopste aanbieder van multisport voor peuters in de hele bollenstreek! Dit onder leiding van een echte gymleraar in een prachtige gymzaal waar van alles mogelijk is. Er wordt gewerkt in kleine groepen waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor iedere deelnemer. Wekelijks een divers en wisselend aanbod waardoor alle vormen van bewegen een keer voorbij komen tijdens een schooljaar.

Ook voor het ''gym voor volwassenen'' zijn we de enige aanbieder. Het ouderwetse gymmen van vroeger beleef je weer in de gymzaal. We zijn weer bezig met trefbal, klimmen, voetbal, hockey, apenkooien, maar ook tikkertje, badminton, zaal tennis, hakobal, touwzwaaien, trampoline springen, etc. Iedere week worden de deelnemers weer verrast en uitgedaagd om iets te doen wat ze misschien lang geleden voor het laatst gedaan hebben. 

Waarom sporten?

Kinderen bewegen tegenwoordig te weinig en als ze bewegen vaak te eentonig, bijvoorbeeld alleen maar voetballen. Ook zijn de digitale middelen zoals tv, tablet of laptop erg interessant maar zorgen er voor dat de kinderen stil zitten. Voor jonge kinderen is het ook moeilijk om een sport te kiezen omdat ze eigenlijk nog geen idee hebben van welke opties er allemaal zijn. 

Volwassenen stoppen met de sport die ze hun hele jeugd gedaan hebben om verschillende redenen, werk, verhuizing, kinderen of geen tijd. Maar doen vaak ook een beroep waar ze te weinig in bewegen en als ze thuis komen zit die bank toch wel erg lekker. Om aan de beweegnorm te voldoen moet je toch iedere week bezig zijn met sport. Kom daarom lekker meedoen met volwassen gym!

De beweegnorm voor volwassenen:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en bot versterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • En: voorkom veel stilzitten.
bottom of page