top of page

Kleutergym

Wat is het?

Kleuter gym (of zoals de kinderen het zelf noemen: gymmen) is iedere week een gevarieerd sport en spel aanbod voor peuters en kleuters. Zo worden grondvormen van bewegen zoals rennen, evenwicht en klimmen geoefend. Maar ook echte sporten zoals voetbal, hockey, tennis, judo, ect. En spellen zoals tikkertje, trefbal of samenwerkingsvormen met een parachute.


Voor wie, waar, wanneer, kleding: 

Kleutergym is voor alle kinderen die in de kleuterklas zitten. We sporten in kleine groepen waardoor er veel persoonlijke aandacht over blijft voor de kinderen tijdens de les. Iedere week staat dezelfde meester voor de groep wat voor een goede structuur en band zorgt met de kinderen. De lessen duren 45 minuten, deze vinden plaats op zaterdag en starten om 12:00 uur in gymzaal het cluster in Voorhout. Tijdens de lessen zijn sportkleding en zaalschoenen verplicht i.v.m. de hygiëne en de veiligheid.

Vanaf september 2021 zullen de kleuters naast de gymzaal ook de speelzaal tot hun beschikking hebben. Dit betekend nog meer mogelijkheden tijdens de gymles om de kinderen op nog meer manieren uit te dagen. De speelzaal ligt direct naast de gymzaal en is via de hal te betreden. We starten altijd eerst in de gymzaal. 

Tijd en groepsbezetting:

Kleutergym: 4 - 6 jaar oud: 12:00 - 12:45 uur

Kleutergym kunnen maximaal 30 deelnemers tegelijk sporten

Kleutergym bezetting: (24/30)

Let op vol is vol! Is er nu geen plek dan is dat erg jammer, maar schrijf je toch alvast in. Je komt op de reserve lijst en wordt benaderd wanneer er weer ruimte ontstaat.Indien u een keuze heeft kunnen maken dan kan u zich inschrijven en uw plaats reserveren in de groep na akkoord dat er plaats is kunt u de betaling overmaken naar:

J. Augustinus 

Rekeningnummer: NL59 INGB 0008 8601 02 

Onder vermelding van: Volledige naam kind + sportgroep + locatie + gekozen abonnement

(Voorbeeld: Piet Jansen, peutergym 1, Voorhout, jaarabonnement)

Geen les op de volgende dagen:

21, 22 en 28, 29 oktober herfstvakantie

23 en 24 december kerst

30, 31 december en 6, 7 januari kerstvakantie

3 en 4 maart, voorjaarsvakantie

21 april koningsspelen

28, 29 april en 5, 6 mei, meivakantie

19 en 20 mei hemelvaart


Speciale les:

30 september en 1 oktober feestlessen ivm ons 5 jarig jubileum!

7 en 8 oktober vriendjes en vriendinnetjes les

14 en 15 oktober Halloween gym, kinderen mogen verkleed maar niet geschminkt (vanwege het afgeven op de materialen) naar de les komen.

2 en 3 december pietengym, kinderen mogen verkleed maar niet geschminkt (vanwege het afgeven op de materialen) naar de les komen.

bottom of page