top of page

Kleutergym

De kleutergym is voor kleuters uit groep 1 en 2 van de basisschool. Het is een nieuw concept dat we gestart zijn in september 2017, met de eerste groepen. Nu 6 jaar later hebben we al vele kinderen in de kleuterklas gymles mogen geven!

In de kleutergym gaan de kinderen van 4 t/m 6/7 jaar in de gymzaal en de klimzaal aan de slag. Iedere week wordt er een gevarieerd sport en spel aanbod klaar gezet. Zo worden grondvormen van bewegen zoals rennen, evenwicht en klimmen geoefend. Maar ook echte sporten zoals voetbal, hockey, tennis, judo, ect. En spellen zoals tikkertje, trefbal of samenwerkingsvormen met een parachute.

Tijdens de les worden de kinderen voorbereid op het bewegingsonderwijs wat zij vanaf groep 3 zullen volgen op de basisschool. Door de kleutergym zullen de kinderen al bekend zijn met de basisprincipes van gymles en zullen vele spel en sportvormen al beoefend hebben.

Kleutergym is voor alle kinderen die in de kleuterklas zitten. We sporten in kleine groepen waardoor er veel persoonlijke aandacht over blijft voor de kinderen tijdens de les. Iedere week staat dezelfde meester voor de groep wat voor een goede structuur en band zorgt met de kinderen. De lessen duren 45 minuten, deze vinden plaats op zaterdag en starten om 12:00 uur in gymzaal het cluster in Voorhout. Tijdens de lessen zijn sportkleding en zaalschoenen verplicht i.v.m. de hygiëne en de veiligheid.  

 

Wanneer de kinderen naar groep 3 gaan, kunnen ze doorstromen naar de gym fun groep. Deze les is op vrijdag middag van 16:30-17:15 voor de kinderen uit groep 3 t/m8. In deze les hebben we gymles zoals deze ook op school gegeven wordt. Alle gave en leuke spellen en activiteiten komen voorbij!

Informatie

Groepen, tijden, aantallen, locatie:

 

Zaterdagochtend:

12:00 uur t/m 12:45 uur,  kleutergym, Maximaal 30 deelnemers

Bezetting in de kleutergymgroep:

Kleutergym  (19/30)

 

Mocht de groep nu vol zijn kan er altijd ingeschreven worden, je komt dan op de wachtlijst te staan en ontvangt als eerste een bericht wanneer er een plekje vrij is gekomen!

 

De locatie is bij gymzaal het cluster. Via de grote hal kom je binnen en ligt de gymzaal aan je rechterhand samen met kleedkamer 1. Kleedkamer 2 wordt gevonden aan de andere kant van de gang. 

Onder aan de pagina kan je je aanmelden voor een gratis proefles of direct inschrijven voor de lessen. Mochten je vragen hebben, laat het dan even weten en stuur een berichtje.

 

Abonnementen

Proefles aanvragen

Vraag een gratis proefles aan!

Leuk dat je mee wilt doen! Je hoort snel van ons

Direct
inschrijven

Geen les op de volgende dagen:

15 en 16 september kermisweek Voorhout

20 en 21 oktober herfstvakantie

29, 30 december en 5, 6 januari kerstvakantie

23 en 24 februari voorjaarsvakantie

29 en 30 maart paasweekend

20 april bloemencorso

26 en 27 april koningsspelen en koningsdag

3,4,10 en 11 mei meivakantie

17 en 18 mei pinksterweekend

 

Speciale les:

27 en 28 oktober Halloween gym, kinderen mogen verkleed maar niet geschminkt (vanwege het afgeven op de materialen) naar de les komen.

1 en 2 december pietengym, kinderen mogen verkleed maar niet geschminkt (vanwege het afgeven op de materialen) naar de les komen.

9 en 10 februari carnaval gym, kinderen mogen verkleed maar niet geschminkt (vanwege het afgeven op de materialen) naar de les komen.

bottom of page