top of page

Dreumesgym

De dreumesgym is voor de jongste bewegers vanaf 1 jaar oud. Het is een nieuw concept die we gestart zijn in september 2021, met de eerste 2 groepen. Nu 2 jaar later hebben we al vele kinderen in beweging mogen brengen.

In de dreumesgym gaan de kinderen van 1 t/m 2,5 jaar in de speelzaal van het cluster hun eerste sportieve stappen zetten. Er staat iedere week een speelzaal vol met sport en spel aanleiding. Allerlei spullen om de aandacht en interesses van de kinderen te prikkelen. En zoals in de speeltuin buiten kunnen ze lekker alle kanten op gaan en alles uitproberen op hun eigen tempo en daar waar hun interesses liggen.

Voor wie is dan deze dreumesgym, dit is echt voor de jongste kinderen die het nog lastig vinden om opdrachten op te volgen of die snel afgeleid zijn en iedere activiteit maar 1x willen doen en dan weer door willen naar het volgende. Vanaf 1 jaar zijn de kinderen welkom maar hierbij is het wel belangrijk dat de kinderen zich goed kunnen voortbewegen binnen de gymzaal. In de dreumesgym is er een vrije omgeving om spelenderwijs kennis te maken met de gymactiviteiten. Ze leren hier allerlei vaardigheden op hun eigen tempo. Klimmen, springen, met een bal spelen, scoren, mikken, gooien, verzamelen, kruipen door een tunnel, glijden van de glijbaan en ga zo maar door..

 

Tijdens de les in de dreumesgym zal er altijd vrolijke muziek aanstaan en mag 1 ouder aanwezig zijn om het eigen kind te helpen bij alle uitdagingen die ze aan gaan in de les. Ze zullen hier echt hun eerste stappen maken op sportief gebied. Zoals mikken op een voorwerp, klimmen, glijden, springen, evenwicht bewaren of scoren in de basket.  

 

Wanneer de kinderen goed in staat zijn om opdrachten van de meester/juf op te volgen en de concentratie hebben om een activiteit een paar minuten te kunnen doen (nog steeds samen met een ouder) dan zijn ze toe om door te stromen naar de peutergym groepen die vanaf 2,5 jaar zijn. Hier krijgen de kinderen net even wat meer uitdagingen zoals ringzwaaien, trampoline springen of de eerste beginselen van een sport zoals hockey of voetbal. In overleg met de meester kijken we of jullie kind al toe is aan de volgende stap of beter nog even in deze groep kan blijven. Ieder kind ontwikkeld namelijk op zijn eigen tempo.

Informatie

Groepen, tijden, aantallen, locatie:

 

Zaterdagochtend:

09:00 uur t/m 09:45 uur,  dreumesgym 1, Maximaal 10 deelnemers

09:45 uur t/m 10:30 uur,  dreumesgym 2, Maximaal 10 deelnemers

 

Bezetting in de dreumesgym groepen:

Dreumesgym 1  (9/10)

Dreumesgym 2  (10/10) 

 

Mocht de groep nu vol zijn kan er altijd ingeschreven worden, je komt dan op de wachtlijst te staan en ontvangt als eerste een bericht wanneer er een plekje vrij is gekomen!

 

De locatie is bij gymzaal het cluster. Via de grote hal kom je binnen en ligt de gymzaal aan je rechterhand samen met kleedkamer 1. Maar voor de dreumesgym gaan we in de hal direct naar links door de deur en je staat al in de speelzaal. Deze groep zal geen gebruik maken van de kleedkamers wel kunnen ze gebruik maken van het invalide toilet in de smalle gang. Alle spullen kunnen in de grote hal bij binnenkomst op het bankje naast de ramen van de speelzaal gezet worden. Tijdens de les zijn wij niet de enige gebruiker van de sportruimtes want in de grote gymzaal zit een andere gebruiker, deze zullen wij niet storen tijdens onze les. 

Mochten er verder nog vragen zijn of wil je je direct inschrijven voor 1 van de 2 groepen, laat het dan even weten en stuur een berichtje.

Kortingsactie:

Neem nu ons gehele sportjaar af van 2024/2025 en ontvang een mooie korting met de volgende kortingscode:

Jaarkaart2024

 

Abonnementen 2024/2025

Proefles aanvragen

Vraag een gratis proefles aan!

Leuk dat je mee wilt doen! Je hoort snel van ons

Direct
inschrijven

Geen les op de volgende dagen:

13 en 14 september kermisweek Voorhout

1 en 2 november herfstvakantie

27, 28 december en 3, 4 januari kerstvakantie

28 februari en 1 maart voorjaarsvakantie

11 en12 april bloemencorso

18 en 19 paasweekend

25, 26 april en 2,3 mei meivakantie

6 en 7 juni pinksterweekend

 

Speciale les:

25 en 26 oktober Halloween gym, kinderen mogen verkleed maar niet geschminkt (vanwege het afgeven op de materialen) naar de les komen.

29 en 30 november pietengym, kinderen mogen verkleed maar niet geschminkt (vanwege het afgeven op de materialen) naar de les komen.

21 en 22 februari carnaval gym, kinderen mogen verkleed maar niet geschminkt (vanwege het afgeven op de materialen) naar de les komen.

bottom of page