top of page

Peuter gym voorhout

Wat is het?

Peutergym (of zoals de kinderen het zelf noemen: gymmen) is iedere week een gevarieerd sport en spel aanbod voor peuters van 2 en 3 jaar oud. Zo worden grondvormen van bewegen zoals rennen, evenwicht en klimmen geoefend. Maar ook echte sporten zoals voetbal, hockey, tennis, turnen, ect. En spellen zoals tikkertje, trefbal of samenwerkingsvormen met een parachute.

Voor wie, waar, wanneer, kleding

Peutergym is voor kinderen vanaf 2,5 t/m 3 jaar. Als ze 4 worden en naar school gaan schuiven ze door naar de kleutergym. We sporten in kleine groepjes waardoor er veel ruimte is voor ieder kind om zich optimaal te ontwikkelen op het eigen tempo en niveau. Iedere week staat dezelfde meester voor de groep wat voor een goede structuur en band zorgt met de kinderen. De lessen duren 45 minuten, vinden plaats op zaterdag in de speelzaal en gymzaal in het cluster. Tijdens de lessen zijn sportkleding en zaalschoenen verplicht i.v.m. de hygiëne en de veiligheid. 

(zie ook de corona maatregelen) Bij peutergym mag 1 ouder aanwezig zijn tijdens de les, bij kleutergym is dit niet meer nodig. 


Vanaf september 2021 zal de peutergym in zowel de speelzaal als de gymzaal plaats vinden. In de speelzaal kunnen 8 kinderen met hun ouder zelfstandig in een vrije setting gaan bewegen waarbij er geen vaste volgorde is en de kinderen bezig kunnen zijn met wat op dat moment hun interesse wekt. Tegelijkertijd kunnen er 12 deelnemers in de gymzaal sporten waarbij wel een lesgeef structuur zal zijn van vaste opdrachten in een vast arrangement waar ze na een paar minuten doordraaien naar het volgende onderdeel. Samen kunnen er dus 20 kinderen per les komen sporten en is er toch voldoende ruimte voor alle kinderen om vrij te kunnen bewegen. 

Peutergym 1:   2 - 3 jaar oud: 10:30 - 11:15 uur

Peutergym 2:   2 - 3 jaar oud: 11:15 - 12:00 uur

(zie corona maatregelen voor de huidige maatregelen)


Peutergym 1:   20 deelnemers (20/20 VOL)

Peutergym 2:   20 deelnemers (19/20)


Let op vol is vol! Is er nu geen plek dan is dat voor nu erg jammer, maar schrijf je toch alvast in. Je komt op de reserve lijst en wordt benaderd wanneer er weer ruimte ontstaat. Geef dan alvast aan welke groep(en) jouw voorkeur hebben dan kan hier direct rekening mee gehouden worden. Kijk ook even bij de gymspeeltuin, misschien is daar nog plek! Als de wachtlijst erg lang wordt zal er gekeken worden of er een 3e peutergym groep gestart kan worden. Ook kan er aangegeven worden als er interesse is voor een groep door de weeks, voor nu lijken er al een paar interesse te hebben om op een andere dag dan zaterdag te gymmen, laat het dan ook weten in de inschrijving.

Let op in bovenstaande video staan ook beelden van gym fun*


Indien u een keuze heeft kunnen maken dan kan u zich inschrijven en uw plaats reserveren in de groep na akkoord dat er plaats is kunt u de betaling overmaken naar:

J. Augustinus 

Rekeningnummer: NL59 INGB 0008 8601 02 

Onder vermelding van: Volledige naam kind + sportgroep + locatie + gekozen abonnement

(Voorbeeld: Piet Jansen, peutergym 1, Voorhout, jaarabonnement)

Geen les op de volgende dagen:

21, 22 en 28, 29 oktober herfstvakantie

23 en 24 december kerst

30, 31 december en 6, 7 januari kerstvakantie

3 en 4 maart, voorjaarsvakantie

21 april koningsspelen

28, 29 april en 5, 6 mei, meivakantie

19 en 20 mei hemelvaart


Speciale les:

30 september en 1 oktober feestlessen ivm ons 5 jarig jubileum!

7 en 8 oktober vriendjes en vriendinnetjes les

14 en 15 oktober Halloween gym, kinderen mogen verkleed maar niet geschminkt (vanwege het afgeven op de materialen) naar de les komen.

2 en 3 december pietengym, kinderen mogen verkleed maar niet geschminkt (vanwege het afgeven op de materialen) naar de les komen.

bottom of page