top of page

School sport klimmen

Per september 2022 starten wij met het aanbieden van school sport klimmen in Oegstgeest. Deze klimcursus zal bestaan uit 3 achtereenvolgende woensdagen waarin de basis van het klimmen geleerd wordt aan de kinderen van groep 5 t/m groep 8. Met deze cursus op zak hebben de kinderen een gave eerste kennismaking gehad met de klimsport. De lessen worden gegeven door juf Anne die hierin veel ervaring heeft opgedaan in Frankrijk met het structureel geven van klimlessen voor in de bergen. De klimcursus bestaat uit kleine vaste groepen van minimaal 5 en maximaal 6 kinderen waardoor er voldoende persoonlijke aandacht is voor elk kind. Hierdoor kunnen ze goed onderwezen worden in de vaardigheden van het klimmen en het zekeren. De lessen worden gegeven in Oegstgeest de gymzaal heet poelgeest welke te vinden is onder basisschool obs de vogels en de cursus vind plaats op woensdag middag van 14:00-15:30. Bij veel animo wordt er een tweede groep gestart op de woensdag middag van 15:30-17:00.

Klik op bovenstaande foto voor een video impressie

Vind je klimmen leuk, hou je van hoogtes, ben je toe aan een nieuwe uitdaging of wil je graag jouw klimvaardigheden verbeteren en leren zekeren met touwen? Dan is deze cursus uitermate geschikt! 


Wat heb je nodig tijdens de klimcursus:

- gymschoenen

- gymkleding

- dikke trui of vest om lekkerder in de klimgordel te zitten

(met een dun shirt kan dit vervelend aanvoelen)


Inhoud van de basis cursus

Voor de basiscursus is geen ervaring nodig. 

Alles wat je moet weten over veilig klimmen, leer je in deze 3 lessen. 

De lessen duren 1,5 uur per keer. 

Tijdens de basiscursus leren de kinderen: boulderen, zichzelf vast maken in hun harnas, veilig elkaar zekeren, op elkaar vertrouwen tijdens het klimmen, verschillende moeilijkheidsgraden aan klimmuur te beklimmen, naar beneden afdalen, veilig/duidelijk/universeel communiceren tijdens het klimmen. 


Bij elke klimcursus worden de kinderen ingedeeld in ongeveer dezelfde gewichtsklasse om elkaar goed te kunnen zekeren. Er is tijdens de lessen ten alle tijden toezicht door een afgestudeerde docent met ruime klimervaring.


De kosten voor de basiscursus bedraagt €60

Hiervoor krijgen de kinderen 4,5 uur klim les inclusief klimmateriaal.


Klimgroepen 14-9 / 21-9 / 28-9 = Vol

Klimgroepen 5-10 / 12-10 / 19-10 = Vol

Klimgroepen 2-11 / 9-11 / 16-11 = Vol

Klimgroepen 23-11 / 30-11 / 7-12 = Vol


Er worden continue nieuwe klimgroepen ingepland!

De nieuwe klimgroepen worden vanaf december ingepland.

Aanmelden om te klimmen kan nog steeds via onderstaand formulier!

Inschrijven

Naam*

Telefoon*

E-mailadres*

Gewicht kind*

School*

Groep*

Select an option

Bericht*

Om je in te schrijven voor het school sport klimmen dien je het contact formulier in te vullen. Jouw kind zal dan op basis van beschikbaarheid en gewicht worden ingedeeld in de correcte lesgroep. Mocht je graag samen met een vriend(in) gaan klimmen geef dan in het bericht aan met wie je graag samen de cursus doet en wij plaatsen jullie dan in dezelfde groep. 


De kosten voor het school klimmen is € 60 voor 3 opeenvolgende woensdagen (schoolvakanties uitgesloten) van 1,5 uur op woensdag middag van 14:00-15:30.


Wanneer een groep gevuld is ontvang je een email met de data van de 3 cursus momenten en verdere informatie.


De locatie is gymzaal poelgeest, dit ligt onder de basisschool obs de vogels op de jac. p. teijsselaan 69 in Oegstgeest. De ingang van de gymzaal is te vinden als je links om het gebouw heen loopt naar de achterkant van het pand. Je loopt voorbij de stalen noodtrap en je kan vervolgens rechts door de deur de gang van de kleedkamers betreden. De kleedkamer direct rechts is voor de meiden en een stukje naar links is voor de jongens.

bottom of page