top of page

De gym speeltuin

De gymspeeltuin is voor de jongste bewegers vanaf 1,5 jaar oud. Het is een nieuw concept en we zijn gestart in september 2021 met de eerste 2 groepen. Aanmelden is vanaf nu mogelijk!


In de gymspeeltuin gaan de kinderen van 1,5 t/m 3 jaar in de speelzaal van het cluster hun eerste sportieve stappen zetten. Er staat iedere week een speelzaal vol met sport en spel aanleiding. Allerlei spullen om de aandacht en interesses van de kinderen te prikkelen. En zoals in de speeltuin buiten kunnen ze lekker alle kanten op gaan en alles uitproberen op hun eigen tempo en daar waar hun interesses liggen.


Voor wie is dan deze gymspeeltuin, dit is echt voor de jongste kinderen die het nog lastig vinden om opdrachten op te volgen of die snel afgeleid zijn en iedere activiteit maar 1x willen doen en dan weer door willen naar het volgende. Vanaf 1,5 jaar zijn de kinderen welkom maar hierbij is het wel belangrijk dat de kinderen goed kunnen lopen om deel te kunnen nemen. In de gymspeeltuin is er een vrije omgeving om spelenderwijs kennis te maken met de activiteiten voor de peutergym. Ze leren hier allerlei vaardigheden op hun eigen tempo.


Tijdens de les in de gymspeeltuin zal er altijd vrolijke muziek aanstaan en mag 1 ouder aanwezig zijn om het eigen kind te helpen bij alle uitdagingen die ze aan gaan in de les. Ze zullen hier echt hun eerste stappen maken op sportief gebied. Zoals mikken op een voorwerp, klimmen, glijden, springen, evenwicht bewaren of scoren in de basket.  


Wanneer de kinderen goed in staat zijn om opdrachten van de meester op te volgen en de concentratie hebben om een activiteit een paar minuten te kunnen doen (nog steeds samen met een ouder) dan zijn ze toe om door te stromen naar de peutergym groepen die vanaf 2 jaar zijn. Hier krijgen de kinderen net even wat meer uitdagingen zoals ringzwaaien, trampoline springen of de eerste beginselen van een sport zoals hockey of voetbal.

Informatie

Groepen, tijden, aantallen, locatie:


Zaterdagochtend:

09:00 uur t/m 09:45 uur,  gymspeeltuin 1, Maximaal 10 deelnemers

09:45 uur t/m 10:30 uur,  gymspeeltuin 2, Maximaal 10 deelnemers


Bezetting in de gymspeeltuin groepen:

Gymspeeltuin 1  (10/10)

Gymspeeltuin 2  (7/10) 


Mocht de groep nu vol zijn kan er altijd ingeschreven worden, je komt dan op de wachtlijst te staan en ontvangt als eerste een bericht wanneer er een plekje vrij is gekomen!


De locatie is bij gymzaal het cluster. Via de grote hal kom je binnen en ligt de gymzaal aan je rechterhand samen met kleedkamer 1. Maar voor de gymspeeltuin gaan we in de hal direct naar links door de deur en je staat al in de speelzaal. Deze groep zal geen gebruik maken van de kleedkamers wel kunnen ze gebruik maken van het invalide toilet in de smalle gang. Alle spullen kunnen in de speelzaal in de verhoogde gang neergelegd worden of in de grote hal bij binnenkomst op het bankje naast de ramen van de speelzaal. Tijdens de les zijn wij niet de enige gebruiker van de sport ruimtes want in de grote gymzaal zit een andere gebruiker, deze zullen wij niet storen tijdens onze les. 


Mochten er verder nog vragen zijn of wil je je direct inschrijven voor 1 van de 2 groepen, laat het dan even weten en stuur een berichtje.Indien u een keuze heeft kunnen maken dan kan u zich inschrijven en uw plaats reserveren in de groep na akkoord dat er plaats is kunt u de betaling overmaken naar:

J. Augustinus 

Rekeningnummer: NL59 INGB 0008 8601 02 

Onder vermelding van: Volledige naam kind + sportgroep + locatie + gekozen abonnement

(Voorbeeld: Piet Jansen, peutergym 1, Voorhout, jaarabonnement)

Geen les op de volgende dagen:

21, 22 en 28, 29 oktober herfstvakantie

23 en 24 december kerst

30, 31 december en 6, 7 januari kerstvakantie

3 en 4 maart, voorjaarsvakantie

21 april koningsspelen

28, 29 april en 5, 6 mei, meivakantie

19 en 20 mei hemelvaart


Speciale les:

30 september en 1 oktober feestlessen ivm ons 5 jarig jubileum!

7 en 8 oktober vriendjes en vriendinnetjes les

14 en 15 oktober Halloween gym, kinderen mogen verkleed maar niet geschminkt (vanwege het afgeven op de materialen) naar de les komen.

2 en 3 december pietengym, kinderen mogen verkleed maar niet geschminkt (vanwege het afgeven op de materialen) naar de les komen.

bottom of page